Harvey Road Home Renovation by Erbar Mattes


Harvey Road Home Renovation by Erbar Mattes

London based architectural studio Erbar Mattes have renovated an old residence for a family with two children. The family home is situated on a quiet residential street in Crouch End, London. The renovated family home consists a “garden room” which houses a kitchen, dining and play area, with a deep upholstered bench along an oak-framed window. The project has won the Best Use of Materials Award in DMI 2017 New London Architecture.

Harvey Road Home Renovation by Erbar Mattes
From the architects, “The former ground floor layout was biased towards the front of the house, resulting in undefined open spaces, mainly oriented towards the street and a neighbouring infill extension. The re-structured and enlarged floor plan inverts this situation by refocusing the attention towards the garden. The deep plan was maximised by creating two complimentary living spaces – an active rear ‘garden room’ and a calm, enclosed drawing room – whilst providing ancillary functions in the darker central area of the plan.”

Harvey Road Home Renovation by Erbar Mattes

Harvey Road Home Renovation by Erbar Mattes

Harvey Road Home Renovation by Erbar Mattes

Harvey Road Home Renovation by Erbar Mattes

Harvey Road Home Renovation by Erbar Mattes

Harvey Road Home Renovation by Erbar Mattes

Harvey Road Home Renovation by Erbar Mattes
Photography: Ståle Eriksen