Family Cottage in Val Des Monts by Christopher Simmonds Architect


Family Cottage in Val Des Monts by Christopher Simmonds Architect

Canadian practice Christopher Simmonds Architect have designed a family cottage located in the Gatineau hills in Val Des Monts. The family home sits over the edge of a cliff with views to the adjacent lake. The family retreat is gently embedded in the Canadian Shield with sleeping quarters set in the rocks while large family living room is placed in a cantilevered section which emerges from the stone base.

Family Cottage in Val Des Monts by Christopher Simmonds Architect

The exterior of the house is wrapped with open-joint eastern white cedar and the interior is covered with white oak boards. The stairwell is encased in steel.

Family Cottage in Val Des Monts by Christopher Simmonds Architect

Family Cottage in Val Des Monts by Christopher Simmonds Architect

Family Cottage in Val Des Monts by Christopher Simmonds Architect

Family Cottage in Val Des Monts by Christopher Simmonds Architect

Family Cottage in Val Des Monts by Christopher Simmonds Architect