Clifford Studio by Bach Architecture


Clifford Studio by Bach Architecture

San Francisco, California based practice Bach Architecture have transformed a freestanding garage into a painting studio, powder room and reading niche. Along with the garage the architects have also completely redesigned the backyard containing the studio.

Clifford Studio by Bach Architecture
From the architects, “Conceptualized as a box for suffused light, a long skylight spans much of the building and weaves light through the wood joists and the space. The light chimney is shaped to create verticality in the space, while bouncing indirect light off the adjacent wall surface. This creates a light-filled space while minimizing the glare of sunlight on computer screens. Solid white oak panels define the western wall of shelves and furniture. The seams on this accent wall align with the floor boards, establishing continuity between the finishes. The courtyard is integrated with the new space, featuring a lower patio that serves the studio. A continuous L-shaped concrete bench doubles as the top landing to the steps. Solid bluestone pavers transition between the levels, while built-in benches provide opportunities for rest. Board-formed concrete planters define the western and eastern edges of the courtyard.”

Clifford Studio by Bach Architecture

Clifford Studio by Bach Architecture

Clifford Studio by Bach Architecture

Clifford Studio by Bach Architecture

Clifford Studio by Bach Architecture

Clifford Studio by Bach Architecture

Clifford Studio by Bach Architecture

Clifford Studio by Bach Architecture

Clifford Studio by Bach Architecture
Photography: Mariko Reed